Kahdeksan suomalaisen korumuotoilijan uniikit jalokivikorut juhlistavat Kalevala Korun 80-vuotispäivää.

Harvinaisista Luumäen jaloberylleistä tehdyt Pohjoinen valo -korut myydään erikoishuutokaupassa Hagelstamilla tammikuussa 2018. Tuotto ohjataan Pelastakaa Lapset ry:lle vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Suomalaisia jalokiviharvinaisuuksia 

Koruissa käytetyt jalokivet löytyivät Luumäeltä 2000-luvun alussa. Smaragdin ja akvamariinin kanssa samaan kiviryhmään kuuluva jaloberylli on yksi harvoista Suomen maaperästä löytyvistä, jalokiviksi luokiteltavista kivistä. Luumäellä 1982 tehty löydös oli yllätys. Ensimmäiset kivet löytyivät, kun maaperää kaivettiin tien rakentamisen yhteydessä. Kaivostoiminta alueella on sittemmin jäänyt pieneksi, mutta se jatkuu yhä.

Pohjoinen valo -korujen kivet on hionut Raimo Rönkä. Harvinaisuutensa vuoksi beryllit ovat arvokkaita. Pienin koruissa käytetty jaloberylli on kooltaan 7,77 karaattia ja isoin 32,90 karaattia. Kaikkien kivien hinnat lasketaan tuhansissa euroissa.

Korujen myynnillä tuetaan nuoria
Pohjoinen valo -korut ovat yleisön nähtävillä joulukuun 9. päivästä lähtien Kalevala Korun lippulaivamyymälässä, Pohjoisesplanadi 25–27, Helsinki, liikkeen aukioloaikoina.

Tammikuun 17. päivänä 2018 korut myydään Hagelstam & Co -huutokauppakamarin erikoishuutokaupassa. Tilaisuus järjestetään klo 18 osoitteessa Tehtaankatu 36, Helsinki.

Huutokaupan tavoitteena on saada kokoon reilu, viisinumeroinen summa, joka lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:lle ohjattavaksi edelleen vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Myös huutokaupan järjestäjä Hagelstam & Co osallistuu lahjoitukseen omalla osuudellaan.

Lue lisää aiheesta Kalevalakorun tiedotteessa.